OLGA LALIĆ

Olga Lalić - (rođ. 1980. u Šibeniku). Apsolvent slavistike na UJ u Krakovu (Poljska). Debitovala je 1999 godine u poljskom književnom časopisu "Radostowa". Pjesme, drama i skice bile su joj objavljivane u poljskim časopisima: "Kwartalnik Artystyczyny", "Croscena", "Tygodnik Kępiński", "Cogito", "Nadwisłocze", "DPS", "Akant", "Fraza", "Pro Arte online", "Horyzonty", "Dziś", "PKP" (poljski virtualni časopis za književnost i kulturu), u srpskom elektroničkom časopisu za satiru "Etna" i u hrvatskom virtualnom časopisu za književnost "Knjigomat".
Objavljivala je takođe u almanasima "Wiersze z oddali" i "Zasłoniete tajemnice", "Echo oddali", "Furtki niedomknięte" izdanih u Krosnu (Poljska),
i u almanahu "Stopama Crnjanskog" (Frankfurt 2005.), takođe haiku u antologiji "Najlepše haiku niske" 2004 i kratke priče u antologijama: "Donja strana priče", "Najlepše priče 2004" i „Vrata moje priče" "Najkraće priče 2005" izdanih u Beogradu. Laureat je nekoliko konkursa. Također se bavi prevođenjem poezije. Objavila je zbirku pjesama "Dzisiaj przyjdzie w brązowym" (Starachowice, 2006) na poljskom jeziku. Stanuje u Dukli (Poljska). 

BOL

Volim taj bol. Ja sam njegova majka.
Nositeljica od rođenja. Devet mjeseci
to je kap u moru. Moj prvi plač
od sviježe krvi još...to je njegov prvi
sumrak. Njegujem ga bordo nebom.
Kupam ga u kadi lica. Oblačim ga u
nadu – sutra će biti stariji, zreliji,
izrazitiji...O, Bože, kako tu, kako
da se ne rastanem s njim. Znaš da on iz nevinosti
čiste postoji. Koga ću grliti,
kad posljednja jesen zašumi na mom drvetu...

 

Copyright © by Olga Lalić & Balkanski književni glasnik – BKG, 2006.

Nazad