SENZACIONALNA VIJEST: Kinezi imaju električni auto bolji od Tesle?! [VIDEO]

LeCo-LeSEE

Uoči pekinškog salona automobila kineski proizvođač najavio je svoj adut u svijetu električnih automobila kojim želi ugroziti najjače svjetsko ime – Teslu.

[AdsWithin]Le Eco će u Pekingu predstaviti LeSEE, model kojim će i javno istupiti u novu nišu kao novopečeni auto proizvođač, piše Index.hr.

Tehnički podaci su još uvijek nepoznati, osim da je vozilo sposobno postići 210 km/h i ima mogućnost bežičnog punjenja.

No, tu Kinezi ne staju i hrabro najavljuju kako će konačna izvedba spremna za proizvodnju u apsolutno svakom aspektu biti bolja od Tesle Model S. LeSEE bi tako trebao biti brži, imati bolja ubrzanja i autonomiju, te vjerojatno istovremeno biti jeftiniji. A to do danas nikome nije uspjelo, što sudeći po posljednjim trendovima ni neće još bar godinu dana.

Što se dizajna tiče Kinezi nisu imali problema. Igrali su na sigurnu kartu i jednostavno kopirali Teslu uz nekoliko vlastitih ideja. U konačnici to ne izgleda loše, no sasvim je jasno vidljiv potpis proizvođača mobilnih uređaja i televizora.

LeCo-LeSEE-2

Futuristički LeSEE (Super Electric Ecosystem) donosi i novu cloud platformu putem koje infotainment sustav u automobilu poprima novu dimenziju. Primjera radi, video streaming više nije problem, a i svaki putnik može zasebno birati koju će glazbu slušati.

I ova kompanija budućnost vidi u car-sharingu, pa ne čudi što je automobil na prednjici dobio info zaslon na kojem se ispisuje stanje vozila, odnosno je li vozilo slobodno ili ga netko koristi.

Ako sumnjate u sve rečeno reći ćemo i kako je platforma vozila uključujući elektro pogon i baterije razvijena u suradnji sa ozbiljnim igračima kao što su Aston Martin i Faraday Future. Kompanija se hvali i sa nevjerojatnih 833 prijavljenih patenata u godinu dana, što je više od najjačih rivala kao što su Apple i Google.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)