Jeste li znali da osim stresa napetosti ili nervoze i FRIZURA MOŽE UZROKOVATI GLAVOBOLJU?

good morning smileGlavobolju obično uzrokuju stres, napetost ili nervoza. Ali, ponekad krivci za glavobolju i druge bolove mogu biti potpuno neočekivani.

Glavobolja – Čvrsto skupljena kosa u konjski rep može uzrokovati glavobolju, pogovoto ako niste navikli vezati kosu u rep. Ako često imate glavobolje, nemojte skupljati kosu u rep, nositi trake ili marame oko glave.

Bolovi u vratu – Bolove u vratu može izazvati mnogo toga. Ako vozite automobil u nepravilnom, pogrbljenom položaju – osjećat ćete bolove u vratu. Stoga podesite sjedište i sjedite uspravno kako biste izbjegli bolove. Bolove u vratu može uzrokovati i odmaranje. Ako imate naviku da ležite na krevetu glavom okrenuti prema televizoru, a posebno ako u tom položaju zaspete, osjetit ćete bolove u vratu. Najbolje je da TV gledate sjedeći uspravno i pazeći de je ekran ravno u liniji vašeg pogleda.

Bolovi u leđima – Ako se budite sa bolovima u leđima, moguće je da spavate u lošem položaju. Bolove u vratu može uzrokovati spavanje na stomaku, dok spavanje na boku ili sa rukom ispod glave može uzrokovati bolove u ramenima. Da biste se budili bez bolova, najbolje je da zaspete na leđima ili na boku, ali ne dižući ruke iznad ramena.

Izvor: Ljepota.ba

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)