ODLAZAK LEGENDE: David Bowie preminuo nakon bitke s opakom bolešću

david-bowie-700

Legendarni pjevač David Bowie preminuo je nakon bitke s rakom, potvrdio je njegov glasnogovornik za The Hollywood Reporter.

[AdsWithin]Umro je, prema njegovim riječima, mirno, okružen obitelji nakon bitke s rakom koja je trajala 18 mjeseci, objavio je HRT.

David Bowie, rođen kao David Robert Jones (London, 8. siječnja 1947. – 10. siječnja 2016.), bio je britanski rock glazbenik, skladatelj, glumac, producent, aranžer i glazbeni tehničar.

Glazbeno je bio aktivan punih pet desetljeća i vječno sklon mijenjanju glazbenog stila i imidža, a njegov rad i inovacije naročito postaju specifične od 1970. godine. Bowie se pojavljivao na filmu kao vrlo uspješan glumac, video redatelj i vizualni umjetnik.

Prije tri dana, na svoj 69. rođendan, objavio je 25. studijski album, Blackstar, koji kritičari već ocjenjuju njegovim najinovativnijim dosad. Surađivao je s priznatim američkim saksofonistom Donnyjem McCaslinom i Jamesom Murphyjem, pokretačkom snagom benda LCD Soundsystem.

Na albumu je sedam pjesama. Naslovna traje deset minuta i govori o smrti i religiji. Slična je i pjesma Lazarus, koju je Bowie napisao za istoimeni mjuzikl Iva van Hovea, kojom je prošli mjesec naajavio novi album.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)