OVO JE PRAVA ISTINA O BABI VANGI, ženi u čija proročanstva mnogi vjeruju

baba-vanga-2

Sve ovo što se događa u svijetu danas zbunjuje ljude u toj mjeri da su spremni povjerovati u bilo kakva demonska proročanstva koja su navodno najAvila sve ono čemu svjedočimo danas.
[AdsWithin]

Braća, Tarabići, Baba Vanga, Nostradamus, samo su neki od proroka čija svjedočanstva ovih dana kolaju medijima. No, međutim kada su u pitanju proroci moramo biti jako oprezni. Jer zlo se itekako zna predstaviti kao dobro, što je slučaj s možda najpoznatijom proročicom Babom Vangom. Iako svijet vrlo često Babu Vangu poistovjećuje s katoličkim prorocima jer je ona za sebe govorila da je ‘vjernik’ to ipak nije tako, odnosno daleko je od istine.

Naime, u proljeće 2011. je televizijski kanal NTV objavio film o njoj. Taj film je imao rejting koji se mogao usporediti s gledanošću nogometnih utakmica. A na istom Prvom kanalu državne televizije – u udarnom večernjem terminu, prikazivao se serijal “Vangelija”, posvećen slijepoj bugarskoj ‘proročici’.

Ona je u tom televizijskom filmu predstavljena gotovo kao svetica: dobra, krotka, vrijedna, iskreno pobožna. No, Crkva se negativno odnosi prema Vanginu zanimanju. Vanga nikada nije imala ništa zajedničko s Bogom, a njena predviđanja nisu imala ništa zajedničko sa božanskim otkrivenjima.

Kao potvrdu svojih riječi, želio bih navesti nekoliko primjera iz knjige Kasimire Stojanov, Vangine nećakinje, koja je objavljena pod naslovom “Istina o Vangi”, primjera koji potvrđuju da se bugarska vračara nalazila u neposrednom kontaktu s demonima.

Evo odlomka jedne od priča iz Kasimirine knjige:

“Sjećam se dana kada sam napunila 16 godina. Sjećam ga se po tome što je poslije večere u našoj kući u Petriču Vanga iznenada počela govoriti, obraćajući se meni. To više nije bila ona, čula sam glas sasvim drugog čovjeka: ‘Svakog trenutka si pod našim budnim okom.’ Potom mi je ispričala što sam radila tijekom čitavog tog dana. Ostala sam bez riječi. Kasnije sam pitala tetku zašto je ona sve to meni ispričala?

Vanga se začudila: ‘Ništa ti nisam pričala.’ Međutim, kada sam ponovila sve što sam od nje čula, ona je tiho izgovorila: ‘To nisam bila ja, to su drugi, koji se nalaze pored mene. Jedne ja zovem ‘male sile’, oni su mi ispričali što si radila tijekom dana, ali postoje i ‘velike sile’. Kada oni počinju razgovarati sa mnom, odnosno preko mene, ja gubim dosta energije, loše mi je, nakon toga sam dugo utučena.”

Kako se može vidjeti iz ovog odlomka, otkrivenja Vange nisu ništa drugo do opsjednutosti demonima. Jer, poslije kontakata s anđelima – ne može se pojaviti utučenost.

Evo još jednog primjera, preuzetog iz iste knjige, iz kojega ćemo vidjeti da je Vanga bila u kontaktu s demonima višeg reda:

“Saznavši o dolazećoj nesreći, jadna moja tetka – blijedi, pada u nesvijest, s njenih usta silaze nepovezane riječi, a njezin glas u takvim trenucima nema ništa zajedničko s njezinim običnim glasom.

Glas je vrlo jak, njezin rječnik u takvim trenucima se razlikuje od svakodnevnog rječnika Vange. Kao da se neki razum useljava u nju kako bi nam priopćio o sudbonosnim događajima. Ona ga naziva ‘velika sila’ ili ‘veliki duh’. Mislim da nema potrebe da govorim koga je Vanga nazivala ‘velikim dusima’.”

U posljednje vrijeme se dosta špekulira kako je Bugarska pravoslavna crkva uvrstila Vangu među svece. Ta tvrdnja ne odgovara stvarnosti. Evo službenog odgovora portala sueverie.net koji je stigao iz Bugarske:

“Bugarska pravoslavna crkva ne planira kanonizaciju Babe Vange. Štoviše, nikada nisam čuo za takav pokret u našoj Crkvi. Ako nešto slično i postoji, pretpostavljam da se time bavi nekolicina vatrenih pristalica Vanginog kulta. Istina je da je ona svojim sredstvima izgradila hram, koji je oslikao jedan od čuvenijih bugarskih slikara. Međutim, on se po prvi put oprobao kao crkveni slikar i ispalo je nešto užasno, u pravom smislu te riječi”, napisao je prot. Vasilij Sagan, iguman hrama sv. Arhanđela Mihaila u bugarskom gradu Varni.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)