UGLEDNI “THE TIMES” OTKRIVA: U Velikoj Britaniji raste interes za Ladu Nivu, evo zašto…

lada-niva
U Velikoj Britaniji raste interes za automobilom ruske proizvodnje Niva tvornice AvtoVAZ, uslijed čega bi prodaja ruskog terenca mogla zabilježiti značajan rast, prenosi The Times.

[AdsWithin]Prema podacima britanskog lista, Niva bi krajem 2015. na tržištu terenskih vozila mogla zauzeti prostor koji bi se trebao osloboditi nakon očekivanog prestanka proizvodnje modela Land Rover Defender, koji ne zadovoljava moderne zahtjeve u pogledu sigurnosti i ekologije.

Kako prenosi The Times, glavne prednosti ruskog automobila u odnosu na druga terenska vozila su niska cijena i poštivanje svih zahtjeva sigurnosti. Niva se može nabaviti za samo 13.000 funti, a nedostatak klima uređaja i radio-prijemnika nema presudni značaj za poljoprivrednike.

“Uprkos zastarjelom izgledu, broj novih Lada na britanskim cestama i farmama raste zbog njihove povoljne cijene i iznenađujuće dobrih performansi kretanja po neravnom terenu”, piše list.

Ranije je objavljeno kako su za isporuke automobila Niva zainteresirani i grčki biznismeni, koji trenutno vode pregovore sa kompanijom AvtoVAZ.

“Potražnja za Nivom je postojala i postoji. Jedino što predstavlja prepreku su birokratski uslovi koje nam postavlja EU prilikom izvoza gotovih proizvoda iz Rusije”, izjavio je voditelj grupe za trgovinsko-ekonomske odnose u ruskoj ambasadi u Grčkoj Valerij Nikolaev.

Izvor: Ruski vjesnik

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)