NERVIRA VAS MOBITEL JER JE SPOR? Donosimo pet sjajnih trikova za ubrzanje Android telefona

Mobitel - smartphone

Ekspanzija pametnih telefona ne jenjava, gotovo da su svi korisnici mobitela koristili li koriste Android pa su stoga savjeti za brže i kvalitetnije funkcioniranje ovih uređaja – uvijek dobrodošli.

U nastavku vam donosimo pet jednostavnih načina da ubraze rad vašeg Android uređaja.

1. Uklonite nepotrebne animacija ili procese. Zanimljivo, neke aplikacije ostaju aktivne i nakon što ih prestanemo koristiti. Otvorite opciju Settings, pa Apps i tamo završite posao koji bi vaš telefon sam trebao uraditi. Oprez, ne zatvarajte opcije vezane za Google Play!

2. Brišite cash! Otvorite Apps, pa Settings te aplikacije i odaberite Clear Cache Istina, tako ćete obrisati podatke potrebne za logiranje, ali će vaš uređaj biti brži.

3. Redovno radite update aplikacija koje koristite. Ponekad se to čini dosadnim i nepotrebnim, a u biti vas ne košta ništa, dodatnog vremena posebno. Sve se završi za nekoliko minuta, telefon je brži, a aplikacije osvježene.

4. Obrišite widgete koje koristite malo ili ih ne koristite nikako. Obično su smješteni na početnoj stranici i prave strašno opterećenje radu uređaja.

5. Najvažnije – ne skidajte aplikacije koje vam nisu prijeko potrebne i ako ih prestanete korisititi, obavezno ih maknite s uređaja. Upravo je veliki broj aplikacija najčešći uzrok otežanog rada Android telefona.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)