KUĆNA APOTEKA: Kako pobijediti glavobolju ili se riješiti žuljeva

soda bikarbona

Što je zajedničko izolir traki, votki, sodi bikarboni, olovci i vodici za usta? Odgovor je zapravo vrlo jednostavan, jednako kao što je jednostavna i upotreba ovih proizvoda koji rješavaju zdravstvene probleme u trenu

OLOVKA – protiv glavobolje
Kada smo nervozni, napeti i pod stresom, često podsvjesno stišćemo zube, čime napinjemo mišić koji povezuje čeljust i sljepoočnicu što rezultira glavoboljom. Da biste to spriječili, jednostavno zagrizite drvenu olovku, što će onemogućiti rad mišića čeljusti i opustiti ih te tako spriječiti bolove.

VOTKA – protiv neugodnog mirisa stopala
Votka sadrži visok postotak alkohola, koji uništava bakterije i gljivice zaslužne za neugodne mirise te isušuje vlagu na koži stopala koja djeluje pogodno za razvoj bakterija i tako sprečava njihovo vraćanje.

No votka ne djeluje na bakterije stopala kroz probavni sustav, nego tako što ćete je nanijeti na komad tkanine ili vate kojom ćete zatim obrisati kožu stopala

SAMOLJEPLJIVA TRAKA – protiv bradavica
Za razliku od najčešće metode spaljivanja, čija uspješnost je 60 posto, liječenja bradavica pomoću samoljepljive trake (poput one za ljepljenej ambalaže) uspješno odstranjuje 85 posto bradavica u dva mjeseca, a tajna je u kemikalijama koje traka sadrži.

Izrežite komadić trake velik tek toliko da prekrije bradavicu, zalijepite ga na prethodno očišćeno područje i ostavite da stoji tri dana. Zatim odstranite mrtve stanice (pomoću rašpice za nokte) te očistite i ponovno zalijepite novi komadić trake. Postupak  ponavljajte dok se bradavica potpuno ne odstrani.

SODA BIKARBONA – protiv urinarnih infekcija
Lijek sastavljen od jedne četvrtine žličice sode bikarbone pomiješane s otprilike dvije litre vode (svakodnevno, kroz nekoliko dana) mogao bi pomoći kod problema s urinarnim traktom. Naime, soda bikarbona čini okružje u mjehuru više lužnatim, što bakterijama smanjuje mogućnost širenja.

VODICA ZA USTA – protiv žuljeva
Neugodnih se žuljeva možete riješiti lako i bezbolno. Jednostavno namočite komadić vate vodicom za ispiranje usta i tri puta dnevno lagano natapkajte na mjesto gdje se nalazi žulj. Vodica će isušiti tekućinu ispod kože te ćete tako izbjeći pucanje žulja i neugodne rane.

Izvor: Mojmagazin.info

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)