NAJBOLJI TERENAC NA SVIJETU: Upoznajte vozilo koje ne poznaje zapreke FOTO/VIDEO

toyota-amphibicruiser-1

Većina današnjih automobila koji su napravljeni za vožnju po diviljini su u stvari “napumpani” gradski automobili kojima je ivičnjak najveća prepreka koju mogu savladati.
[AdsWithin]

Ako zaista želite voziti automobil za kojeg nedostatak puta nije granica, onda je Toyota Amphibicruiser prava stvar za vas.

Toyotin model Land Cruiser jeste sjajan, pogotovo serija 70, ali i on ima svoja ograničenja, na primjer vodu. Tu na scenu stupa Toyota Amphibicruiser.

Kao što mu i samo ime kaže, Amphibicruiser može da ide tamo gdje drugi automobili ne mogu – u vodu. Ovaj automobil je napravljen ručno, i naravno da ima vuču na sva četiri točka ali i motor zapremine 4.2 litra.

Iako se dosta dobro snalazi na putu, pravo lice pokazuje kada uđe u vodu, bilo to bara ili veliko jezero. Tada motor umjesto točkova, na samo jedan klik, počinje okretati turbinu koja se nalazi ispod automobila i pokreće ga brzinom od 13 km/h.

Naravno, da bi sve ovo bilo moguće Amphibicruiser je napravljen tako da je potpuno vodootporan.

Pravi se u verziji sa dvojim vratima koja košta 130.000 eura i sa četvorim vratima koja je znatno skuplja – cijena mu je 180.000 eura.

Toyota je spremna krenuti u serijsku proizvodnju ovog automobila ukoliko to od njih neka vojska ili pripadnici spasilačkih jedinica budu tražili.

toyota-amphibicruiser-2

(Doznajemo.com/Autoportal.rs)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)