NEVJEROVATNA PRIČA O BOGATAŠU S ULICE: Zarađuje čak 640 eura dnevno, evo kako!

beskucnik-beskucnici-bp-700

Britanski Telegraph je objavio priču koja zaslužuje ući u rubriku “vjerovali ili ne”.

[AdsWithin]Po navodima šefa odjela za okoliš grada Wolverhamptona Stevea Evansa, tamošnje vlasti suočavaju se s poplavom lažnih beskućnika od kojih jedan dnevno zaradi i do 500 funti (oko 640 eura) proseći novac.

Godišnje se to penje do nevjerojatnih 130.000 funti (oko 165.000 eura), što je oko 12.000 funti manje od godišnje plaće britanskog premijera Davida Camerona, objavio je Jutarnji list, prenoseći pisanje Telegrapha.

Dobrodušni i naivni građani rado udijele koju funtu prosjacima, od kojih su mnogi tek prevaranti koji imaju dom, a koji novac potroše uglavnom na alkohol – kaže Evans i dodaje:

– U centru grada imamo ljude za koje sam uvjeren da su profesionalni prosjaci koji mnogo zarađuju varajući ljude. To je nedopustivo.

Osim zabrinutih gradskih vlasti, uzrujani su i “pravi” prosjaci:

– Brine me će da ovakav tip publiciteta odvratiti ljude od davanja novca. Neki od nas zaista trebaju novac, ne za alkohol, već da bismo imali što jesti. Prava je sramota što nekolicina prevaranata daje lošu sliku o nama – kazao je jedan 28-godišnji prosjak za Telegraph, koji nije htio otkriti svoj identitet.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)