DOMAĆI LIJEK ZA DUG ŽIVOT: Tri sastojka koji osiguravaju zdravlje, ljepotu i vitalnost

Med - limun - češnjak

Unazad par godina kako zbog ekonomske krize, kako zbog nevjerice u farmaceutske kompanije ljudi sve češće koriste stare domaće lijekove koji su se koristili mnogo godina unazad prije i nego se znalo za lijekove u apotekama.

Predstavljen kao recept za dug život jeste i lijek kojeg vam prenosimo kroz ovaj članak. Navodno, nije vam potrebno mnogo da dovedete svoj organizam u dobro stanje te da ga održavate kroz narodne lijekove poput ovoga.

Od sastojaka vam je potrebno 10 komada limuna, 10 češnjeva bijelog luka i jedan kilogram meda kojeg ćete naravno pažljivo birati jer danas na tržištu ima svega.

Priprema ovog napitka vrši se tako što ćete iscijediti sok od 10 limuna, zgnječite bijeli luk i sve to pomiješate sa jednim kilogramom meda. Nakon procesa pripreme smjesu prelijete u staklene posude (boce) i ostavite na hladnom i tamnom mjestu najmanje osam dana…

Nakon toga uzimate dnevno dva puta po jednu čajnu kašiku ovog napitka prije jela.

Ovo je recept također i za skidanje holesterola…

Moramo skrenuti pažnju na to da ovaj lijek ne smiju koristiti osobe koje imaju intoleranciju na ove sastojke te osobe koje imaju alergiju na citruse.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)