LJEKOVITO: Med i orasi pomažu kod impotencije, anemije, glavobolje, čira na želucu…

med i orasiAko kažemo da je dokazano da se kombinacija oraha i meda ne može porediti ni sa nekim najmoćnijim farmaceutskim preparatima onda možemo donijeti zaključak da se radi o izuzetnom prirodnom lijeku.

[AdsWithin]Kombinacija meda i oraha našem organizmu osigurava sve neophodne vitamine, mineralne materije, bjelančevine, masti, ugljikohidrate te još mnogo toga. U ovom članku za vas smo izabrali neke od domaćih recepata pravljenih od meda i oraha ali moramo naglasiti da je potrebno da pri kupovini meda birate kvalitetan i provjeren med.

PRIRODNI LIJEK ZA ANEMIJU na bazi meda i oraha – Pripremiti smjesu od pola kilograma meda i pola kilograma mljevenih oraha i soka od jednog limuna. Sve zajedno dobro izmiješati te pripravak uzimati 3 puta dnevno po jednu kašiku. Med sa orahom je dobar za oporavak iscrpljenih i anemičnih osoba.

VISOK KRVNI PRITISAK – Kod problema sa visokim krvnim pritiskom preporučuje se svakodnevno uzimanje 100 grama oraha i iste količine meda u periodu od 45 dana.

GLAVOBOLJE – ne samo da je jako ukusna slastica med u kombinaciji s orasima, već zaista dokazano i pomaže kod problema sa glavoboljom i nesanicom.

ČIR NA ŽELUCU – kod problema sa čirom potrebno je pripremiti orahovo mlijeko sa medom. Priprema je vrlo jednostavna; 20 grama mljevenih oraha pomješa se sa vrelom vodom, dobro promućka i procijedi. U mlijeko dodati 2 kašike meda i uzimati pola sata prije svakog jela 2-3 kašike.

PROTIV IMPOTENCIJE pomaže od davnina oproban recept: mljeveni orah pomiješan sa medom u istoj proporciji. Uzimaju se dvije kašike dva-tri puta na dan, pola sata poslije jela. Da bi se postigli željeni efekti proces treba da traje najmanje od 20 do 30 dana.

KOD ANEMIJE – Pripremiti smijesu od pola kilograma livadskog meda, pola kilograma mljevenih oraha i jednog limuna. Sve se dobro izmješa i uzima svaka tri do četiri sata. Smijesa je veoma dobra za oporavak anemičnih i iscrpljenih osoba.

Osim navedenih recepata za zdravlje od meda se često izrađuju i prirodne maske za lice kako bi uljepšali svoju kožu, naime potrebno je napraviti u nekoj posudici smjesu od 2 čajne kašike meda i jednu do dvije kašike mlijeka. dobro izmješati i na licu držati najmanje 20 minuta nakon čega je potrebno lice isprati mlakom vodom. Osim mlijeka isti recept za masku možete i uraditi sa par kapi limuna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)