Par trikova uz pomoć kojih će vam u hladnjak STATI VIŠE NAMIRNICA

frižider

Koliko vam se puta dogodilo da otvorite frižider i jednostavno nemate mjesta za nove stvari? Veće iznenađenje nastupa kada presložite postojeće namirnice i shvatite koliko ste prostora uludo potrošili.

Organiziranje prostora jedna je od najvažnijih stvari u svakoj kuhinji kako biste imali pristupačnost postojećim stvarima, ali i mjesta za staviti nove stvari koje donesete iz kupovine.

Jedan od najboljih načina da uštedite prostor u hladnjaku jest da stvari u njega pospremate bez originalnih pakiranja koji samo nepotrebno zauzimaju mjesto. Primjerice, kutiju od riže slobodno možete baciti s obzirom da je ona u većini slučajeva ionako dodatno zapakirana u plastiku, a tih nekoliko centimetara prostora sigurno će dobro doći.

Kada govorimo o rasporedu namirnica u hladnjaku, u stražnjoj strani polica pohranite stvari koje ne koristite toliko često i koje imaju duži vijek trajanja, a neka naprijed budu one namirnice za kojima redovito posežete ili koje je potrebno potrošiti u što kraćem roku.

hladnjak-2Još jedan trik u pohranjivanju stvari, kako u hladnjaku tako i u smočnici, je grupiranje stvari. Povrće stavite na jedno mjesto, začine na drugo, umake na treće i tako dalje. Za još bolju učinkovitost prilikom organizacije razmještaja stvari u kuhinji možete koristiti male kutije kako biste u svakom trenutku znali koja vrsta namirnica stoji gdje.

Isto tako, korisno je u hladnjaku držati bočicu s raspršivačem u kojoj se nalazi mješavina vode i octa kako biste pri ruci imali sredstvo za čišćenje svaki put kada vam se unutar hladnjaka nešto zaprlja ili prolije. Takve nezgode sanirajte odmah kako biste spriječili nakupljanje bakterija. (MojMagazin.info/Net.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)