RUBLJE VAM NIJE DOBRO OPRANO? Provjerite, možda pravite neku od ovih 7 grešaka

perilica

Koristite li previše deterdženta ili natrpavate perilicu? Ako niste zadovoljni kako vaše rublje izlazi iz perilice možda činite upravo jednu od niže navedenih pogrešaka.

[AdsWithin]Pretjerano trljate mrlje
Ovo mrlju može učiniti još tvrdokornijom i istrošiti tkaninu. Budite nježni i metodični. Deterdžent na mrlju nanesite čim prije i uvijek koristite bijelu krpicu. Ne utrljavajte sredstvo ga krpicom nanosite odozgora lagano dodirujući tkaninu.

Koristite previše deterdženta
Zbog viška sapunice prljavština se može zadržati na mjestima koja se neće u potpunosti isprati, poput onog ispod ovratnika što može dovesti do nakupljanja bakterija. Koristite samo pola količine deterdženta, a potom postepeno povećavajte količinu ako niste zadovoljni čistoćom rublja. Ovo pravila ne vrijedi ako imate tvrdu vodu. U tom slučaju treba vam više deterdženta.

Na povlačite zatvarače do kraja
Metalni zupci, ako zatvarači ostanu otvoreni, mogu oštetiti osjetljivo rublje koje se nalazi u perilici.

Košulje perete sa zakopčanom dugmadi
Iako se ovo može činiti kao dobra ideja može dovesti do širenja rupa na dugmadi i ispadanja. Otkopčajte dugmad na odjeći prije no što je stavite u perilicu.

Puštate sušilicu da se ‘odmori’ prije ponovne upotrebe
Neki misle da je dobro pričekati neko vrijeme prije no što ponovno upotrijebite sušilicu. Puno je učinkovitije odmah ponovno uključiti sušilicu jer će preostala toplina smanjiti korištenje energije.

Pretjerano korištenje izbjeljivača
Promislite prije upotrebe izbjeljivača. On vam nije nužno potreban ako se želite riješiti tvrdokornih mrlja. Umjesto toga rublje stavite u lonac vode s nekoliko kriški limuna i pričekajte da voda zavrije.

Izvor: Vecernji.hr

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)