SMRTONOSNO ORUŽJE PROTIV VIRUSA: Evo zašto bi bilo dobro da svakodnevno pojedete krišku hljeba sa medom i cimetom…

med-cimetPoznato je da je med vrlo efikasan u liječenju mnogih bolesti, a u kombinaciji s cimetom, postaje smrtonosno oružje protiv virusa, visokog holesterola i šećera, te drugih neprijatelja našeg zdravlja.

[AdsWithin]Možda zvuči nevjerovatno, ali mješavina meda i cimeta zaista pomaže kod mnogih bolesti. A što je najbolje, ove relativno jeftine namirnice možete da nabavite u svim većim radnjama.

Srčane bolesti
Napravite pastu od meda i cimeta u prahu. Namažite je na hljeb umjesto marmelade i jedite to redovno za doručak. Ovo bi trebalo smanjiti nivo holesterola u arterijama i spriječiti srčani udar.

Artritis
U čaši vruće vode promješajte dvije velike kašike meda i jednu kašičicu cimeta u prahu. Popijte to ujutro i uvečer. Kod redovnog konzumiranja može pomoći izlječenju čak i hroničnog artritisa.

Infekcije žučne kese
U čaši mlake vode promiješajte dvije velike kašike cimeta u prahu i jednu kašičicu meda. Pijte to svaki dan. Ovo uništava mikrobe u žučnoj kesi.

Holesterol
Promiješajte dvije velike kašike meda i tri kašičice cimeta u velikoj čaši čaja. Kada to popijete, nivo holesterola bi se trebao sniziti za 10% u roku od dva sata.

Prehlada
Ako patite od prehlade, uzmite jednu veliku kašiku meda sa jednom četvrtinom kašike cimeta. Uzimajte to tri dana za redom.

Bol u želucu
Med u kombinaciji s cimetom može pomoći kod bola u želucu. Uzimajte to redovno da biste iskorijenili čir na želucu.

Imuni sistem
Dnevno uzimanje meda i cimeta u prahu osnažuje imunitet i štiti organizam od bakterija i virusa.

Gripa
Španski ljekari su otkrili da med sadrži prirodne sastojke koji ubijaju viruse i štite od gripa.

Mršavljenje
Prokuhajte med i cimet u prahu u čaši vode. Pijte to svako jutro na prazan želudac – pola sata prije doručka. Kod redovnog konzumiranja, pomaže gojaznim osobama da smršaju.

Zadah iz usta
Stanovnici Južne Amerike svako jutro ispiraju usta toplom vodom, pomiješanom s jednom kašičicom meda i cimeta. Ovo im pomaže da zadrže svježinu daha tokom cijelog dana.

(Doznajemo.com/alternativa-za-vas.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)