ZAKLJUČAK NEDAVNO ODRŽANOG KONGRESA: Vrijeme da zvanična medicina pruži ruku alternativnoj

Oficijelna medicina je nastala na alternativnoj, a sada se prema njoj ponaša kao maćeha. Taj se stav mora promijeniti. Moramo svi zajedno, udruženo djelovati – zaključak je nedavno održanog XVIII. međunarodnog i II. bosanskohercegovačkog kongresa o saradnji klasične i nekonvencionalne medicine

U Velikoj konferencijskoj sali općine Stari Grad, 27. i 28. oktobra održan je 18. međunarodni, a drugi bosanskohercegovački kongres informoterapije. Cilj kongresa prema riječima organizatorice, sarajevske informoterapeutkinje Branislave Mrčarice-Rakonjac je implementiranje alternativne u oficijelnu medicinu.

Ovaj skup je pozdravio načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić, a Kongres je otvorio poznati doktor Vuk Stambolović, koji je u Srbiji priznao alternativnu medicinu.

Na kongresu je učestvovalo preko 20 predavača sa temama iz raznih oblasti.

– Veliko hvala dr. Jasminki Mujkanović-Hrustanović, prim.dr. Meliki Babić-Zečević, mr. med. sci. dr.Aidi Božuta, prof. dr. Selmi Filipović, dr.Jeleni Ninkov, dr. Bljerimu Adžanelu, dipl.fizioterapeutu Mirsadu Čičekliću kao i svim ostalim učesnicima bioenergetičarima, fitoterapeutima, doktorima energetske medicine i rekonekcije kao i radiestezistima. Iako je kongres održan u dane vikenda i praznika, smatram da je bio izuzetno uspješan, a posjeta na zadovoljavajućem nivou.

Imali smo priliku čuti izlagače, predstavnike i alternativne i zvanične medicine. Još samo da ovo današnje druženje pretvorimo u praksu, i ja ću biti najsretnija na svijetu. Svaki pacijent zaslužuje da mu se pomogne, pa nije bitno na koji način, fitoterapijom ili akupunkturom. Bitno je iznaći pravi obrazac liječenja za svakog pojedinca, dakle individualan način liječenja i tek tad možemo očekivati krajnju efektnost liječenja – istaknula je Branislava Mrčarica-Rakonjac.

Dio atmosfere sa kongresa pogledajte na fotografijama u našoj galeriji…

[nggallery id=alternativcikongr template=sample3 images=14]

(Doznajemo.com)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)